Strona główna > Zastosowanie Produktów

Zastosowanie produktów

Aminokwasy wyizolowane lub skoncentrowane w postaci pojedynczych lub połączonych w grupy, stymulują system hormonalny i odpornościowy organizmu, działają korzystnie na wydolność fizyczną, wytwarzanie energii wysiłkowej i odnowę powysiłkową.

Uwaga!!!
Zaleca się, aby jednorazowa porcja białek nie przekraczała 40g. Wyższe porcje mogą nie zostać "przerobione" przez pulę enzymów wątrobowych
Białka związane w produktach spożywczych, zanim zostaną wchłonięte do krwiobiegu i jako aminokwasy wykorzystane do budowy komórek mięśniowych, muszą ulec enzymatycznym procesom trawiennym. Natomiast mieszaniny aminokwasów w postaci izolatów czy koncentratów, takich jak IZOLAT 97, KONCENTRAT 80 nie podlegają już pełnemu procesowi trawienia i mogą zostać szybko przyswojone przez organizm.

Preparaty IZOLAT 97, KONCENTRAT 80 stanowią wysokowartościowe uzupełnienie diety osób narażonych na zwiększoną utratę białka z organizmu lub jego ograniczone spożycie ze zwyczajową dietą. Nie zaleca się jednak długookresowego zastępowania białka naturalnego pochodzenia zwierzęcego i roślinnego z uwagi na możliwość wystąpienia zaburzeń delikatnych i skomplikowanych szlaków metabolicznych w organizmie. Tym niemniej nie istnieją naukowe 100 proc. dowody świadczące o niemożności stosowania izolatów i koncentratów białek zwierzęcych jako jedynego źródła białka w diecie.

Biorąc pod uwagę powyższe dane preparaty będące podstawą opracowania: KONCENTRAT 80, IZOLAT 97 zaleca się do stosowania szczególnie dla następujących grup ludności:

IZOLAT 97 - sportowcy wyczynowi, osoby obarczone dużym wysiłkiem fizycznym, chorzy tzw. hiperkataboliczni, rekonwalescenci po przebytych chorobach i operacjach, odchudzanie (pod nadzorem dietetyka lub lekarza).

KONCENTRAT 80 - osoby ciężko pracujące, sportowcy wyczynowi, osoby uprawiające sport rekreacyjny. Kobiety karmiące, ciężarne w II i III trymestrze, odchudzanie (pod nadzorem dietetyka lub lekarza), semi-wegetarianie i stosujący inne niepełnowartościowe sposoby żywienia

Dopuszcza się wahania podanych dawek w zakresie ±5 proc.

wersja do wydruku

ZASTOSOWANIE PRODUKTóW
Zapotrzebowanie u sportowców wyczynowych
Zapotrzebowanie pod kątem wybranych chorób
Zróżnicowane zapotrzebowanie pod względem sposobu żywienia
Zapotrzebowanie ze względu na stan fizjologiczny
Zapotrzebowanie ze względu na aktywność fizyczną i rodzaj pracy
Zapotrzebowanie organizmu wg wieku płci i masy ciała



AKTUALNOŚCI
Białko serwatkowe – pomyśl o proteinach
Białko serwatkowe kojarzy nam się przede wszystkim z kulturystami i sportowcami wyczynowymi. dalej >>

Białko serwatkowe - "super jedzenie"
Zdrowotne korzyści, jakie niosą ze sobą białka serwatkowe. dalej >>

Właściwości anty rakowe białka serwatkowego
Białko serwatkowe jest źródłem specyficznych komponentów dalej >>

© 2001-2015 Extensor - wszelkie prawa zastrzeżone
designed & powered by omnibit.pl